Thursday 20 December 2012

Resipi baru : Bubur Nasi Megi Kari

Assalamualaikum.

Perghh excited pulak aku esok nak balik Pahang. Cuti mid sem la katakan. Apa lagi, balik Pahang moh. Muahahahaha *terlebih excited*

Tengah-tengah malam ni pulak tiba-tiba perut berbunyi. Then, terhasil la

Bubur nasi megi kari

"Haa? Apa tu? Macam mana cara buatnya?"

Haaa moh sini ramai-ramai berkumpul. Chef Sakinah nak ajar sikit caranya.

Bahan-bahan
beras cap durian setengah cawan
megi perisa kari 2 paket (dihancurkan)
air masak 4 cawan (kalau boleh pakai cebok tandas *lebih afdal)
*jumlah hidangan: 4orang makan*

Cara 
1. basuh beras sehingga diyakini bersih dan suci lagi murni
2. masak beras sehingga separuh masak.
3. masukkan megi yang telah di hancurkan ke dalam bubur separuh masak. Masukkan sekali perencah kari megi cap ayam korang tu.
4. kacau sehingga megi korang tu masak.
5. hidangkan.
6. mencekik la wei apa lagi di tunggu tu. Muahaha

Bubur nasi megi kari ni pemes habaq hang. Sampaikan lecturer kami pun tak habis-habis sebut pasal resipi kami ni. Resipi student la katakan, memang la pemes.

Selamat Mencuba ^____^

2 comments: