Thursday, 22 March 2012

Just For You

Assalamualaikum

cuba teka, hari ini birthday siapa??

JENG-JENG-JENG~

hari ni birthday mama...
ibu kepada Sakinatul Hayati
isteri kepada En. Reduan

Beliau di lahirkan pada 22 march 1964, kira sendiri la berapa umur mama saya sekarang okeh...
^_^

actually, saya tak perasan hari ni 22 march,
saya ingat hari ni 21 march,
tengah online tadi baru la perasan hari ni 22 march..
terus la saya capai fon call my mama..

macam biasa, setiap kali saya cakap, "mama. happy birthday!!"
mama akan jawab, "eh, hari ni birthday mama ye?? mama pun dah lupa.."


it's ok, achik akan selalu ingatkan mama birthday mama bila ye..

A C H I K   S A Y A N G   M A M A  ! ! !



S E K I A N   ^_^

Sunday, 18 March 2012

Bila Perempuan Tengok Bola

Perempuan ni spesis aku la ni..



Bola??
Mana aku layan beb!!


S E K I A N   ^_^

Tension Jadi Student

Assalamualaikum

Ada juga ye cikgu yang 'pilih kasih' macam ni. Rasa macam nak baling kerusi je...
Kepada cikgu-cikgu dan bakal cikgu di luar sana, TAKE NOTE, okey!!!

LOL

S E K I A N   ^_^

Kehebatan Condong

Kehebatan Condong

hebatkan??


S E K I A N   ^_^

Friday, 16 March 2012

Intan Payung Aku

Assalamualaikum...

hari ini aku nak memperkenalkan kepada umum buah hati, jantung dan intan payung aku ni...

Dia ni ok, baik, comel..
tapi kadang-kadang dia garang...
aku takut jugak...

sepanjang aku kenal dan bersama dengan dia,
aku rasa seronok sangat, sebab dia selalu buat aku gelak dan tersenyum...
klakar la senang cerita..

"Hei, kinah... asal ko cerita pasal cinta ni... Geli la aku"


Hei kau, aku dah 20tahun ok..
so tak salahkan kalau nak cerita pasal cinta...
aku bukannya budak sekolah lagi yang hanya mengikut arahan orang..

Ceewaaahh, ayat tak boleh bla~

nak tau siapa??

KLIK KAT BAWAH NI


Kreatif

Assalamualaikum

Cara kreatif baiki kereta

pon boleh.. asal boleh jalan


span basuh pinggan pon boleh jadi


kalau brek ni confirm kerusi tercampak dulu


cayalah!!


hahaha~


fuiyooo!!

selamat mencuba

S E K I A N   ^_^

Mr. Bean Kahwin Kali Kedua

Siapa tak kenal Mr. Bean atau nama sebenarnya Rowan Sebastian Atkinson lahir pada 6 Januari 1955.


Baru-baru ini berita tergempar mengenai Mr. Bean. Mr. Bean kahwin kali kedua secara rahsia??
biar betul??


Moh kita siasat..

Thursday, 15 March 2012

Di Serang Gengster

Assalamualaikum &Salam Jumaat

Di Serang Gengster??


Sinopsis cerita:
Mengisahkan seorang gadis cute yang diserang oleh 4orang gengster Puncak Alam, terdiri daripada Maklong Ajie, dan konco-konconya (Lat, Cunlayam dan Mak Anjang Temah). Kisah bermula apabila Yati si gadis cute tak mau belikan gula-gula Hack semasa di sekolah. Ingin mengetahui dengan lebih lanjut?? Saksikanlah 


video
kuatkan speaker sebelum tengok


tergelak sorang aku tengok muka BFF aku...
Samseng la konon kan... hahaha



S E K I A N   ^_^

Tuesday, 13 March 2012

Musim

Assalamualaikum...

M U S I M

kita belajar ni ada musimnya tau...
korang perasan tak??

"musim bunga?? musim panas??" 

"musim hujan??"



Eh, bukan musim tu la...
ok, biar aku jelaskan...

EXAM!!!!

sekarang musim exam
aku study tau

yeaahhh!! study hard!!

Botak Kepala

Assalamualaikum...

perasan tak sejak akhir-akhir ni aku jarangkan nak update blog?
exam!!

bukannya apa, aku tengah musim exam sekarang...
so kena tumpu dengan paper aku laaa...

DUIT~ 

duit ni mengalir macam air kan??
zaman dulu ada 100 ringgit tu paling kaya la tu,
tapi sekarang, 100 ringgit tu dah kira miskin...

macam aku, 100 ringgit tu macam 10 ringgit je...

bapak aku baru je bagi 100ringgit kat aku mase balik cuti baru-baru ni...
OTW balik UiTM puncak alam, guna duit lagi...
sekejap je dah habis dah...

arghhh tension aku...
sekarang nak jumpa seringgit dalam dompet aku pon susah..

makan??
nak makan pon kadang-kadang korek duit syiling..

susahkan hidup sebagai pelajar ni...

nak mintak duit dengan mama and abah, malu~
aku ni bukan jenis asyik mintak duit je dengan mama abah...

nak pinjam duit abang-abang malu jugak..
sebab aku tak pernah pinjam duit diorang seumur hidup aku...
diorang belanja aku ada laa...

nak kerja??
mama and abah aku awal-awal lagi dah larang aku kerja...
nak tumpu study katanya... ARGHHHH!!!

tiba-tiba terlintas lak dalam hati nak berenti belajar and kerja je...
tapi kalau mama abah aku tau mati la aku...

habis tu macam mana???

AARRRGHHH!!!
tak nak fikir...

S E K I A N   ~_~

Sunday, 4 March 2012

Renungan Bersama

Assalamualaikum...

sedang aku lepak-lepak kat bilik abang aku, tiba-tiba aku ternampak sesuatu bergerak dari dalam bakul... aku punyalah takut sebab aku ingatkan tikus,