Sunday, 27 May 2012

Kesalahan Kecil Para Pendakwah

Assalamualaikum..

Aku hari ni nak share la sikit mengenai kesalahan-kesalahan kecil yang dilakukan oleh para pendakwah. Actually video ni kawan aku yang dekat USIM punya. Sebabkan menarik dan kelakar, aku pon share la kat blog aku ni.

Selamat menonton.. ^_______^

video

S E K I A N    ^___^

Friday, 25 May 2012

I don't know cute, funny or stupid dog.. LOL

Assalamualaikum..

Setelah sekian lama tak update blog, hari ini aku nak update. Hope enjoy it. Hehe

Cute and funny dog. LOL. hahaha

S E K I A N    ^___^

Saturday, 12 May 2012

12Mei dalam Sejarah

Assalamualaikum

Hari ni 12 Mei. Siapa tahu hari ni hari apa?? Haaa, cepat-cepat. Siapa dapat jawab aku bagi hadiah.

Teettt!!! Lambat..

Kepada orang-orang yang terlibat mesti la tahu kan hari apa. 12 Mei merupakan sambutan Hari Jururawat Sedunia. 

Ramai yang bertanya, "kenapa 12 Mei, kenapa bukan hari lain?"

Okeh ni ceq nak habaq. Sambutan hari jururawat sedunia di sambut pada 12 Mei bagi memperingati tarikh lahir salah seorang tokoh yang telah banyak memberi sumbangan dalam bidang kejururawatan. Nama beliau Florance Nightingale. Nak tahu sumbangan beliau?? Search la sendiri. Google kan ada. hehe

Florance Nightingale

Kepada kawan-kawan aku yang turut dalam bidang yang sama, Selamat Menyambut Hari Jururawat Sedunia. Abaikan apa orang kata pasal kita, asalkan kita bekerja dengan ikhlas. Semoga Allah merahmati kita semua. Amin~

Rakan seperjuangan, Semoga berjaya dunia akhirat.

S E K I A N   ^___^

Monday, 7 May 2012

Alarm Clock

Assalamualaikum..


Sebijik macam kawan-kawan aku. Pasang punya la lagu rock, konon katanya senang bangun pagi. Tapi asyik snooze je. Kunci jam pukul 6, snooze-snooze-snooze-snooze, pukul 7.30 baru bangun.

hahaha...

S E K I A N   ^_^

Sad Story


Aksi Tak Menjadi

Ops,,, Malunya~

Lagi-lagi 9gag.com

Assalamualaikum


Picture yang tengah tu aku tak pasti betul ke tak. Tapi yang bawah sekali tu kadang-kadang la. 
hehehe

LOL

S E K I A N   ^_^

Layan 9gag.com Jap

Assalamualaikum...

Perhatikan betul-betul..


Takut pulak aku tengok... hahaha
LOL

S E K I A N   ^_^

Sunday, 6 May 2012

Khas buat lelaki yang agak-agak dia lelaki *****

Assalamualaikum...

dah lama aku tak update blog kan?? Hari aku nak update la cikit.

Ni haa, aku nak story la sikit, ada seorang mamat ni yang sangat busuk hati dia. Aku rasa macam nak tumbuk-tumbuk je muka bajet hensom dia tu. Kononnya bagi harapan dan seribu janji kat orang lain. Bila orang tu dah terlebih berharap, then dia tinggal je bodo-bodo macam tu. Sakit dow kalau aku~

Dia block FB budak perempuan tu. Budak perempuan tu agak pelik dengan perangai dia, then dia gunakan FB orang lain untuk buka FB si  laki entah pape ni. Bila dia buka, dia agak terkejut baca status FB dia.

Status pertama: "Best pulak bila dapat block-block orang ni".

Status kedua: "(nama seseorang) I Love U".

Amacam? Ada rasa nak tumbuk tak muka si laki entah pape tu? Ada kan? Jom kita tumbuk beramai-ramai muka dia. Hiyahhhh, dush, dush, dush!!!!

Kalau dah sayang orang lain tu jangan la bagi harapan lebih-lebih kat orang lain. Tak baik. Dosa tau mainkan perasaan orang lain..


#dituju khas buat si laki entah pape tu dengan harapan dia baca dan tolong jangan ulang perkara yang sama sebelum semua perempuan yang engkau tipu tu serang kau dan tumbuk biji mata kau sampai lebam#

S E K I A N    ^_^